Voetverzorging

Bij de verzorging van ons lichaam nemen we voor alles gerust de tijd, kapper, schoonheidsspecialiste, lichamelijke verzorging e.d. Maar uw voeten?

Lees meer

Voetverzorging bij dementie

Mensen die leiden aan dementie of alzheimer gaan vaker hun eigen wereldje creeren. Het doel om juist aan deze doelgroep de juiste voetzorg te verlenen begint met veel ervaring

Lees meer

Voetverzorging Diabetische voet

De voet is de laatste jaren een steeds belangrijker item geworden in de behandeling van de diabetes mellitus

Lees meer

Voetverzorging bij reuma

Aangezien mensen met reuma niet alleen last krijgen van de voeten, maar ook van hun handen, wordt verzorging van hun voeten vaak een probleem.

Lees meer

Voetverzorging bij dementie

In 2006 ben ik in Martinushof in Tegelen gestart, inmiddels is dit grote verzorgingshuis overgegaan naar kleinschalige woongroepen. Ik ben met mijn clienten meegegaan naar diverse woongroepen waar ik tot op heden nog altijd werkzaam ben en wel;

  • Crescendo in Venlo
  • De Linde op het park van Auxiliatrix in Venlo
  • De nieuwe Munt in Tegelen
  • Porta Silva in Reuver

Indien u een nieuwe bewoner aan wilt melden kan dit via een inschrijvingsformulier, 
U kunt ook contact opnemen met mij per mail of per telefoon.

Dementie en voetzorg

Mensen die leiden aan dementie of alzheimer gaan vaker hun eigen wereldje creeren. Het doel om juist aan deze doelgroep de juiste voetzorg te verlenen begint met veel ervaring in de omgang met deze client. Hoe ze te benaderen, te begeleiden en mee om te gaan om uiteindelijk een goede voetverzorging te kunnen verlenen.
Dit is bij iedereen anders, de ene client begrijpt het nog wel terwijl de ander het niet meer kan begrijpen, de ene client wandelt dwangmatig terwijl de ander juist vaak zit of ligt, dit is een heel breed scala waarin ik inmiddels 8 jaar ervaring in heb opgedaan.
Veel verschillende situaties hebben zich al voorgedaan maar door deze ervaring en de jaren ervaring in het verlenen van voetzorg kan ik de behandeling meestal tot een goed resultaat brengen.

Communicatie met diverse disciplines

Ik heb een korte en goede band met het verplegend personeel wat zeer zeker niet mag ontbreken! Buiten het verlenen van voetzorg heb ik ook een signalerende taak indien zich een probleem aankondigt dit kan zowel aan voeten zijn of aan of van schoeisel komen, drukplaatsen vanwege langdurige zit- of lighouding spelen ook een belangrijke rol. Tevens breng ik de boodschap over aan de verpleging en vaak ook rechtstreeks aan de contactpersoon of verzorger bij het constateren van problemen die zich m.n. voordoen aan de voeten, huid, onderbenen. In overleg kunnen we dan de juiste maatregelen treffen en dat werkt direct, prettig en de client wordt goed geholpen. Het inschakelen van een arts of podotherapeut komt in meerdere situaties ook aan bod.
Vaker neem ik de verzorging van de handen (manicure) ook over indien dit nodig blijkt te zijn.
Alles gaat in overleg met familie, verzorger(s) en/of mantelzorgers. Clienten worden zorgvuldig in mijn administratie ingeschreven. Met deze gegevens wordt zorgvuldig omgegaan maar zijn belangrijk om tot een goede planning en organisatie over te gaan wat betreft mijn werkzaamheden.Indien u een nieuwe bewoner aan wilt melden is dat mogelijk, bovenaan deze pagina kunt u rechtstreeks in het bezit komen van een inschrijfformulier welk u in kunt vullen en aan mij retour kunt sturen. Neem anders eerst contact op.

Webdesign by waytodesign 2015