Anti-druk technieken

Het aanbrengen van anti-druk kan bestaan uit diverse soorten vilt. Welk soort vilt gebruikt wordt

Lees meer

Nagelreparatie

Indien uw nagel beschadigd is door trauma, schimmel of er mocht een stukje ontbreken dan kan dit middels geltechnieken weer hersteld worden.

Lees meer

Orthesiologie

Bij het maken van ortheses wordt gebruik gemaakt van siliconen, deze worden middels 2 componenten samen gebracht en voor u op maat gemaakt op uw voet!

Lees meer

Nagelregulatie

Mocht u last hebben van een telkens terugkerende ingroeiende nagel dan is het mogelijk om een nagelbeugel aan te brengen. Deze beugel wordt

Lees meer

Technieken

Anti-druk technieken

Het aanbrengen van anti-druk kan bestaan uit diverse soorten vilt.
Welk soort vilt gebruikt wordt, wordt bepaald naar aanleiding van de aandoening en de plaats waar deze zich bevind. Het vilt wordt rondom de aangedane plaats gelegd en kan een aantal dagen blijven zitten. Hiermee ontlast men de pijnlijke plek waardoor deze rust krijgt en beter hersteld. De aandoening zal langzamer terugkeren omdat er weinig tot geen wrijving plaatsvindt.
Behandeling met vilttechnieken is van tijdelijke aard.
Stel u heeft een flinke likdoorn bijvoorbeeld op uw kleine teen, allereerst wordt dan de likdoorn verwijderd. Meestal blijft deze plek gevoelig omdat dit deze wederom wrijving geeft met uw schoen. Naar aanleiding hiervan kan de plek waar de likdoorn heeft gezeten drukvrij gelegd worden. Dit houdt in dat er vilt om de gevoelige plaats heen gelegd word, en de druk van de schoen op kan vangen en tevens de plaats van de likdoorn kan ontzien. Deze krijgt nu rust en zal daardoor sneller herstellen met de mogelijkheid dat uw likdoorn minder snel terugkeert. Zo blijft u dus langer pijn vrij. Zie bijgevoegde foto’s.

Nagelreparatie

Indien uw nagel beschadigd is door trauma, schimmel of er mocht een stukje ontbreken dan kan dit middels geltechnieken weer hersteld worden. Hoekjes worden aangebouwd en beschadigingen kunnen worden weggewerkt zodat u opties weer een mooie natuurlijke uitstraling van uw voeten tegemoet ziet. Ook kan deze gellaag gelakt worden. Kortom; u kunt uw voeten laten zien!

Orthesiologie

Bij het maken van ortheses wordt gebruik gemaakt van siliconen,
deze worden middels 2 componenten samen gebracht en voor u
op maat gemaakt op uw voet!
De orthese kunt u vrij snel nadat deze voor gemaakt is gaan dragen en zal zorgen voor een drukvrije omgeving of om te ontlasten n.a.v. uw klacht, vb een weke likdoorn tussen de tenen.
U zult zelf merken dan van uw klacht u minder ongemak heeft tijdens het lopen en van de orthese zelf zult u niets merken, ook niet als uw schoenen draagt.

Nagelregulatie

Mocht u last hebben van een telkens terugkerende ingroeiende nagel dan is het mogelijk om een nagelbeugel aan te brengen. Deze beugel wordt op de nagel aangebracht en heeft aan de zijkant(en) een bepaalde trekkracht waardoor de (meestal) naar binnen groeiende zijde van de nagel iets opgelicht worden en daardoor de druk tussen nagel en nagelwal verminderen, de klachten afnemen en zelfs verdwijnen.
De nagelbeugel wordt meestal tijdens de behandeling geplaatst en kan in een vervolgbehandeling ook weer verplaatst worden indien dit nodig is. U kunt met deze nagelbeugel een tijdje vooruit.

Webdesign by waytodesign 2015