Aangenaam

Ik ben Rachel Gerrits – Tilmans, leuk dat u mijn website bezoekt.

Sinds 2002 houd ik me bezig met het pedicurevak. Omdat er veel mensen zijn die echt problemen hebben aan hun voeten, likdoorns, ingroeiende nagels, ziektebeeld, standsafwijkingen en noem maar op, hiervoor ik me in diverse voetproblemen en technieken gespecialiseerd en ben inmiddels bijna Medisch Pedicure.

 

Pedicure met net dát stukje meer!

 

Medisch Pedicure houdt zich niet alleen bezig met de reguliere voetzorg maar beheert alle specialisaties wat voeten betreft. Werken aan Risicovoeten d.w.z. cliënten met Diabetes en Reumatische voeten, Spastische, Verlamde en Verwaarloosde voeten en kan daarop, mits verantwoord, diverse technieken toepassen. Enkele voorbeelden hiervan zijn; druk verleggen middels pleistermateriaal of siliconen technieken, reparaties uitvoeren, nagelbeugels aanbrengen als ook uitvoering uw voeten onderzoeken om u daarna van goede informatie voorzien en daar waar nodig andere disciplines inschakelen en mee communiceren.

 

Ik werk niet alleen in mijn praktijk, vanaf 2006 neem ik wekelijks de zorg van de voeten voor mijn rekening in diverse kleinschalige woongroepen voor mensen met dementie. Heel leuk om met deze mensen te werken en voetzorg is hierbij uiterst belangrijk. Meer informatie vind u bij Dementie en voetzorg.

 

Ik ben aangesloten bij de brache-organisatie Provoet die beroepsbelangen voor haar leden behartigd. Alle leden van Provoet worden verplicht een door de branche erkend vakdilpoma te halen, hierdoor weet u dat u dat u door een vakkundige voetverzorger behandeld wordt. Verder bevordert Provoet de ontwikkelingen van kwaliteit van de voetverzorger en het beroep pedicure. Daarnaast organiseren ze lezingen, congressen, workshops en studiedagen die ik met regelmaat volg.

 

Ik sta ingeschreven in het KRP, Kwaliteits Register voor Pedicure’s, in dit register wordt meer kwaliteit gewaarborgd dan alleen aangesloten zijn bij de branche. Eenmaal in het register ingeschreven ben je zelf verantwoordelijk op up to date te blijven om bij te scholen.

 

Een accreditatiesysteem, d.w.z. in een periode van 3 jaar dien ik mij vakgericht bij te scholen om ingeschreven te blijven, voldoe ik hier niet aan wordt ik automatisch uitgeschreven.

 

Wat heeft dat met u te maken? Dit waarborgt een stukje kwaliteit voor u! Tevens kunnen de zorgverzekeraars mij via dit systeem vinden waardoor u evt. in aanmerking kunt komen voor eventuele tegemoetkoming in de kosten van de behandeling. Dit geldt voor mensen met diabetes en reuma vooralsnog.

 

Zelf houd het me actief bezig, blijf ik op de hoogte van veranderingen en nieuwtjes wat u ook weer ten goede komt.

 

Ik ben geabonneerd op diverse vakliteratuur wat alle recente ontwikkelingen binnen het vakgebied op de voet volgt. Zo kan ik in mijn luie stoel nog wat kennis en informatie opdoen :o)

 

Ik wens u veel plezier bij het rondkijken op mijn website.

 

Rachel Gerrits – Tilmans

Webdesign by waytodesign 2015